Lezárult a Siófoki Kórház-Rendelőintézet infrastrukturális fejlesztésének megvalósítása

 
A Siófoki Kórház-Rendelőintézet sikeres pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) támogatási rendszeréhez. Az „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben” című pályázattal a Kórház 330,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A pályázat benyújtására 2015-ben került sor. A projekt keretében a Kórház 2007 és 2015 között jelentős eszközbeszerzéseket és építési beruházásokat valósított meg a fekvőbeteg szakellátás színvonalának javítása érdekében. A projekt keretében lehetőség nyílt ezen fejlesztések utólagos finanszírozására. A fejlesztések közvetlen haszonélvezői a betegek, az itt dolgozók, továbbá a város és a térség egész lakossága.

A projekt kertében összesen 690 db eszköz került beszerzésre: informatikai eszközök, orvosi műszerek, röntgen képalkotó berendezések, laboratóriumi eszközök, amelyek a Kórház elavult eszközparkját hivatottak megújítani, hatékonyabbá téve a betegellátást, az ügyintézést, és jobb munkakörülmények elérését.

Az építési beruházások során felújításra került a korábban elavult és balesetveszélyes fizioterápiás rendelő. 2007-ben felújításra került az „E” szárnyban található lift. Az új igények kielégítésére felújításra és átalakításra került a szülőszoba. Az informatikai rendszer hatékonyság növelését a Kórház szerver szobájának bővítésével sikerült elérni. A korábbi két TIOP projekttel kapcsolatos (de annak nem részét képező) beruházás keretében az új „I” épületszárny alapozásának megerősítő munkálatai is elvégzésre kerültek. A 2014-ben a gyógyászati gázrendszer kiépítése történt meg a betegbiztonságot és a zavartalan betegellátást szem előtt tartva.
A projekt fizikai befejezése 2015-ben megtörtént, elszámolására 2016. júniusában került sor.
A projekt eredményeként összességében javult a Kórház eszközellátottsága, és az eszközök életkora, elhárításra kerültek a betegbiztonságot veszélyeztető helyzetek, javult az ellátás hatékonysága, javultak a munkakörülmények, a projekt hozzájárult más uniós projektek sikeres megvalósításához.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 330,4 millió Ft.

További információ kérhető:
Siófoki Kórház-Rendelőintézet
8600 Siófok, Semmelweis u. 1.
Tel., fax: 84/310-510

Képek


Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

További lehetőségek