Kórházi Egészségfejlesztési Program

 
1. Helyes táplálkozás
 
1.1. Dietetikusaink aktívan képviselve az egészségfejlesztési célkitűzéseket plakátokat helyeztek ki a kórház különböző pontjain a helyes táplálkozás, a lépcsőzés fontossága és a vízfogyasztás témaköreiben, melyeken szereplő QR leolvasásával bővebb információkhoz juthatunk, melyek az alábbiakban is elérhetők.
  1.2. A kórház büféjében a kínálat újragondolása április hónapban lezajlott. A dolgozók, betegek és látogatók számára elérhetővé váltak teljes kiőrlésű gabonafélékből készült pékáruk, glutén- tojás- és tejmentes termékek, növényi tejtermékek, egészséges snackek, valamint bővült a zöldség és gyümölcs kínálat.
 

 
2. Aktív életmód
A korábban lezajlott igényfelmérés tükrében heti rendszerességgel kerültek megszervezésre a kórházon belüli csoportos sportolási lehetőségek szakemberek vezetésével.
Minden héten csütörtökön 15:15-től Relax jóga óra
Minden héten pénteken 15:30-tól Zumba óra 
2.1. A kórház dolgozói számára biztosítandó sporteszközök beszerzés alatt vannak a Magyar Kórházszövetség és Siófok Város Önkormányzata segítségével, ilyen a ping-pong asztal kiegészítő eszközökkel, a mobil kosárpalánk, 3 db Spinning kerékpár és bordásfal. A beltéri eszközök a Vérellátóban, külön helyiségben állnak majd a dolgozóink rendelkezésére. Az eszközök használatával kapcsolatban később bővebb tájékoztatást adunk.
 
2024. június 1-jén, szombaton a kórház dolgozói számára Egészségnap kerül megszervezésre, sport- és ügyességi versenyekkel, közös ebéddel, karate bemutatóval és egyéb programokkal, melynek a Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola ad otthont. A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információ később lesz elérhető.
Minden kedves kollégát szeretettel várnak a szervezők!
 
2.2. Balatoni kiskör kerékpártúra 2024. május 25-én kerül megszervezésre a kórházi dolgozók és családtagjaik számára.  Szervező Dr. Nagy Ákos György orvosszakmai feladatokért felelős vezető, osztályvezető főorvos.
 

 
2.3. Kórházunk dolgozói közül 13 fős csapat vesz részt a 2024. május 2-án kezdődő Ultrabalaton futóversenyen.
Szurkoljunk együtt a kollégáknak!
 
3. Lelki egészség
3.1. Ökumenikus kápolna nyitva áll mindenki előtt.
A kápolna alkalmai:
Csütörtök reggelente csendes percek.
Csütörtök délutánonként a különböző felekezetek számára mise, istentisztelet.
Minden hónap első hétfőjén kerekasztal beszélgetés (téma: az élet nagy kérdései, istenkeresés)
A kórház lelkésze, mentálhigiénikus szakembere Bartháné Tatár Imola, mindenkinek segítséget nyújt a lelki gondozás, mentálhigiénés tanácsadás kapcsán. Elérhetőség: „E” épület földszint.
 
 
 
3.2. Stresszkezelő tréninget újra gondolva több alkalmas, kis csoportos foglalkozások kerülnek megvalósításra a megküzdési mechanizmusok elsajátítására. A szervező Varga Krisztina tréning vezető, osztályvezető főnővér.
 
 
4. Tanácsadás, támogatás, és edukáció:
4.1. Tüdőgondozó vezető asszisztenséhez, Kadlicskó-Szénási Ibolyához dohányzó és a dohányzókat segítő nem dohányzó kollégák bármikor fordulhatnak segítségért dohányzás leszokás támogatás/tanácsadás kapcsán. A témában edukációs alkalmak is megszervezésre kerülnek egyéni és csoportos formában.  Elérhetőség: Tüdőgondozó, Siófok, Fő utca 132. vagy 84/310-098.
 
4.2. Szervezetten zajlik minden hónap 4. szerdáján szülésfelkészítő és minden hónap 2. szerdáján babázás-és szoptatásfelkészítő, melyen a részvétel ingyenes. 
4.3. Sürgősségi Betegellátó Osztály május 7-én tartja nyílt napját a felnőtt lakosság részére, a részvétel regisztrációhoz kötött az egeszsegfejlesztes@siokorhaz.hu e-mail címre küldött üzenettel.

 
 
5. Eddig lezajlott rendezvényeink:
5.1. Nőnap 2024. március 8.
A nőnap alkalmából megrendezett esemény során a hölgyek részt vehettek az emlőszűrés fontosságát, a divatdiétákat és energia egyensúlyt, valamint a testsúlykontrollt bemutató előadásokon, majd a program zárásaként zenés műsort hallgathattak meg. A rendezvény alatt gyümölcsbüfé várta az érdeklődőket.
 

 


Mammográf átadása
Új, digitális mammográf és hozzá barátságos vizsgáló helyiség áll az emlőszűrés szolgálatába a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben, időkeretet biztosítva saját dolgozók szűrésére.
 

 

 
5.2. Burnout nap 2024. április 19.
A dolgozók közösen virágosították a kórház parkját virágokkal, cserjékkel, valamint a munkahelyi kiégésről a pszichológus előadását hallgatták meg a délutáni órákban, mely támpontot adott a kiégés felismeréséhez és a segítség kérésének megfogalmazásához. A délutáni előadás során a résztvevők egészséges snackeket kóstolhattak.

 
6. 100 napos Országos Egészségkihívás

https://egeszsegkihivas.korhazszovetseg.hu

Mind a 17 versenyző csapatnak sok sikert kívánunk!
 
a Kórház egészségfejlesztési csapata
Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

Hírek

 

Belgyógyászat szakrendelés áthelyezése
  2024. 03. 08. 08.30


 

Járóbeteg Irányítás
  2024. 02. 29. 12.41


 

Betegfelvételi iroda
  2024. 02. 01. 09.08


 

Látogatási tilalom feloldása
  2024. 01. 17. 11.58


 

Gyászjelentés
  2024. 01. 04. 14.51


 

Elismerő Oklevél
  2023. 12. 07. 14.11


 

A tüdőgondozóban a szakrendelés szünetel!
  2023. 12. 01. 11.59


 

Tájékoztatás részleges látogatási tilalomról
  2023. 11. 30. 12.59


 

Rendelők áthelyezése
  2023. 10. 18. 14.24


 

Endokrinológiai szakrendelés
  2023. 09. 07. 07.47


Gyógyszerinformációk