Sürgősségi osztály

 
2016 május elsején, a korszerű nemzetközi és hazai szakmai elveknek és szemléletnek megfelelő, új építésű Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) kezdte meg működését kórházunkban.
Osztályunk feladata a sürgős orvosi ellátást igénylő, akár az életet veszélyeztető betegséggel/sérüléssel rendelkező betegek ellátása, állapotuk stabilizálása, további kórházi elhelyezés igénye esetén a beteg legmegfelelőbb célosztályra (célintézménybe) juttatása.
A sürgős betegségek természetét figyelembe véve osztályunk heti 7 napon, napi 24 órában, akár beutaló nélkül is fogadja a hirtelen kialakult, veszélyesnek tekinthető panaszokkal jelentkező betegeket/sérülteket. A hazánkban is elfogadott és széleskörűen használt osztályozó rendszer alapján a súlyosabb állapotú betegek kerülnek előbb vizsgálatra, tehát NEM érkezési sorrend van. Így amennyiben nem sürgető, feltehetően nem életveszélyes panasza van, hosszabb várakozási időre kell számítania.
Osztályunk orvosai és nővérei a szakterületen évek-évtizedek óta dolgoznak, a sürgősségi ellátásban kellő szakmai jártassággal bírnak. Szakmai munkánkat rendszeres minőségellenőrzésnek vetjük alá a betegbiztonság, az ellátás hatékonysága, és a betegelégedettség szempontjai alapján.
A kórház társosztályaival gördülékeny együttműködést tudtunk kialakítani, fiatal szakmánk és osztályunk működését hatékonyan segítik.
A sürgősségire érkező betegek/sérültek nem feltétlenül kerülnek kórházi elhelyezésre, a betegségük megállapításához szükséges diagnosztikus vizsgálatok elvégzését követően gyakran otthonukba távozhatnak, további kezelés javaslatával. Osztályunk fektető részlegén a rövid ideig fekvő elhelyezést igénylő betegek ellátása történik.

Osztályunk működésével kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat érdeklődve várjuk, osztályunk működését, betegeink elégedettségét javító szándékkal.

 

A Sürgősségi Osztály vezetősége

Dr. Kiss Domonkos - az SBO megbízott osztályvezetője

2001-ben a Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát.
2007-ben aneszteziológia és intenzív terápia szakvizsgát tett.
Már medikus korában dolgozott ápolóként, majd mentőtisztként az Országos Mentőszolgálatnál, majd orvosként 13 évig a Máltai Mentőszolgálat budapesti rohamkocsiján, illetve 5 évig a Mentőmotoros Szolgálatnál, részt vett a Mentőmotoros Szolgálat újraélesztési eljárásrendjeinek kialakításában.
Kórházi orvosi munkáját a Semmelweis Egyetemen, Pénzes István professzor úrnál kezdte, majd a Jahn Ferenc Kórház Intenzív és Sürgősségi Osztályain dolgozott, Diószeghy Csaba mentorálása mellett. A Balatonhoz költözve 4 évig a Veszprém Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának osztályvezető-helyettese volt, Márton Dezső főorvossal. 2012 óta dolgozik Siófokon, kezdetben aneszteziológusként, átmenetileg az intenzív osztály részlegvezetőjeként, majd 2016 májusától a sürgősségin.
2001-ben egyetemi gyakorlat keretében egy szemesztert Hamburgban töltött, 2008-2009 között az Egyesült Királyságban dolgozott osztályos orvosként, majd 2016-2017-ben a dél-angliai Redhill sürgősségi osztályán dolgozik részállásban.
2003 óta oktat magasszintű felnőtt újraélesztést a Magyar Reszuszcitációs Társaság (MRT) tanfolyamain (www.reanimatio.com), a Társaság legtöbb, Európában is akkreditált tanfolyamát elvégezte. Jelenleg az MRT elnöki tisztségét is ellátja.
Rendszeres előadó hazai szakmai kongresszusokon, elsősorban az újraélesztés témakörében.
2014-ban a magyar csapat tagjaként az Európai Újraélesztési Társaság (ERC) nemzetközi újraélesztési versenyén első helyezést ért el a spanyolországi Bilbao-ban.
Szakmai érdeklődési területe az előbbin túl a kritikus állapotú betegek első ellátása, és az ágymelletti, sürgősségi ultrahang-használat, valamint az oktatás.
2009 óta a Balaton északi partján él, 7 éve nős, 2 gyermek édesapja.


Paksiné Szabó Szilvia - osztályvezető főnővérSürgősségi betegbefogadóhely

Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Rendelési idő:
  • a hét minden napján, éjjel-nappal

Küldjön nekünk üzenetet!
Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

Hírek

 

A tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2018. 09. 06. 12.04


 

Ortopédia szakrendelés elmarad
  2018. 08. 25. 17.55


 

A tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2018. 07. 24. 21.14


 

Érsebészeti szakrendelés szünetel
  2018. 07. 03. 22.26


 

Ortopédiai szakrendelés elmarad
  2018. 07. 03. 22.25


 

Ortopédiai szakrendelés elmarad
  2018. 06. 28. 08.28


 

A reumatológiai szakrendelés szünetel
  2018. 06. 25. 21.33


 

Reumatológiai szakrendelés szünetel
  2018. 06. 07. 08.42


 

A tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2018. 06. 07. 08.22


 

Ortopédia szakrendelés elmarad
  2018. 06. 07. 08.20


További lehetőségek