2016 május elsején, a korszerű nemzetközi és hazai szakmai elveknek és szemléletnek megfelelő, új építésű Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) kezdte meg működését kórházunkban.
Osztályunk feladata a sürgős orvosi ellátást igénylő, akár az életet veszélyeztető betegséggel/sérüléssel rendelkező betegek ellátása, állapotuk stabilizálása, további kórházi elhelyezés igénye esetén a beteg legmegfelelőbb célosztályra (célintézménybe) juttatása.
A sürgős betegségek természetét figyelembe véve osztályunk heti 7 napon, napi 24 órában, akár beutaló nélkül is fogadja a hirtelen kialakult, veszélyesnek tekinthető panaszokkal jelentkező betegeket/sérülteket. A hazánkban is elfogadott és széleskörűen használt osztályozó rendszer alapján a súlyosabb állapotú betegek kerülnek előbb vizsgálatra, tehát NEM érkezési sorrend van. Így amennyiben nem sürgető, feltehetően nem életveszélyes panasza van, hosszabb várakozási időre kell számítania.
Osztályunk orvosai és nővérei a szakterületen évek-évtizedek óta dolgoznak, a sürgősségi ellátásban kellő szakmai jártassággal bírnak. Szakmai munkánkat rendszeres minőségellenőrzésnek vetjük alá a betegbiztonság, az ellátás hatékonysága, és a betegelégedettség szempontjai alapján.
A kórház társosztályaival gördülékeny együttműködést tudtunk kialakítani, fiatal szakmánk és osztályunk működését hatékonyan segítik.
A sürgősségire érkező betegek/sérültek nem feltétlenül kerülnek kórházi elhelyezésre, a betegségük megállapításához szükséges diagnosztikus vizsgálatok elvégzését követően gyakran otthonukba távozhatnak, további kezelés javaslatával. Osztályunk fektető részlegén a rövid ideig fekvő elhelyezést igénylő betegek ellátása történik.

Osztályunk működésével kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat érdeklődve várjuk, osztályunk működését, betegeink elégedettségét javító szándékkal.

 

A Sürgősségi Osztály vezetősége

Dr. Kiss Domonkos - az SBO megbízott osztályvezetője

2001-ben a Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát.
2007-ben aneszteziológia és intenzív terápia szakvizsgát tett.
Már medikus korában dolgozott ápolóként, majd mentőtisztként az Országos Mentőszolgálatnál, majd orvosként 13 évig a Máltai Mentőszolgálat budapesti rohamkocsiján, illetve 5 évig a Mentőmotoros Szolgálatnál, részt vett a Mentőmotoros Szolgálat egyszemélyes újraélesztési eljárásrendjeinek kialakításában.
Kórházi orvosi munkáját a Semmelweis Egyetemen, Pénzes István professzor úrnál kezdte, majd a Jahn Ferenc Kórház Intenzív és Sürgősségi Osztályain dolgozott, Diószeghy Csaba mentorálása mellett. A Balatonhoz költözve 4 évig a Veszprém Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának osztályvezető-helyettese volt, Márton Dezső főorvossal. 2012 óta dolgozik Siófokon, kezdetben aneszteziológusként, átmenetileg az intenzív osztály részlegvezetőjeként, majd 2016 májusától a sürgősségin.
2001-ben egyetemi gyakorlat keretében egy szemesztert Hamburgban töltött, 2008-2009 között az Egyesült Királyságban dolgozott osztályos orvosként, majd 2016-2018-ban a dél-angliai Redhill sürgősségi osztályán dolgozott részállásban, műszakvezetőként.
2003 óta oktat magasszintű felnőtt újraélesztést a Magyar Resuscitatios Társaság (MRT) tanfolyamain (www.reanimatio.com), a Társaság legtöbb, Európában is akkreditált tanfolyamát elvégezte. Jelenleg az MRT elnöki tisztségét is ellátja.
Rendszeres előadó hazai szakmai kongresszusokon, elsősorban az újraélesztés témakörében.
2014-ban a magyar csapat tagjaként az Európai Újraélesztési Társaság (ERC) nemzetközi újraélesztési versenyén első helyezést ért el a spanyolországi Bilbao-ban.
Szakmai érdeklődési területe az előbbin túl a kritikus állapotú betegek első ellátása, és az ágymelletti, sürgősségi ultrahang-használat, valamint az oktatás.
2009 óta a Balaton északi partján él, 9 éve nős, 3 gyermek büszke édesapja.


Paksiné Szabó Szilvia - osztályvezető főnővérSürgősségi betegbefogadóhely

Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Rendelési idő:
  • a hét minden napján, éjjel-nappal

Küldjön nekünk üzenetet!

Captcha
Új kép
Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

Hírek

 

Rendkívüli látogatási engedély kiadásának feltételei
  2021. 02. 24. 10.25


 

Koronavírus elleni védőoltás
  2021. 02. 23. 13.05


 

Tájékoztatás
  2020. 12. 30. 22.21


 

Tájékoztatás
  2020. 12. 01. 16.52


 

Tájékoztatás
  2020. 11. 17. 11.46


 

Fül-Orr-Gégészeti Osztály és Ambulancia
  2020. 11. 13. 15.42


 

Szemészeti szakrendelés
  2020. 10. 30. 15.40


 

Betegellátó egységek szünetelése
  2020. 10. 28. 23.46


 

Tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2020. 10. 08. 15.27


 

Látogatási tilalom
  2020. 09. 03. 15.25


További lehetőségek