Élelmezési osztály

 
Az Élelmezési Osztály az intézet betegei, munkatársai, és meghatározott körön belül a vendégek számára biztosítja a napi 320-380 adag étel elkészítését.

Megbízott élelmezési osztályvezető: Dobosné Enzsöly Julianna
Dietetikus: Joóné Horváth Valéria

Az ételkészítések során törekszünk a változatos, ellenőrzött alapanyagokból, megfelelő konyhatechnológiai eljárásokkal készült ételek előállítására.

A készétel minőségét tálalás előtt az élelmezési osztályvezető és a dietetikus kóstolással ellenőrzi és a tálalás az Ő jóváhagyásukkal történik.

Az étkeztetési tevékenység saját központi főzőkonyhás rendszerű.
A betegétkeztetéshez nagyrészt különböző diétás ételek alkalmazása szükséges, melyek összetételéről és a receptek állandó karbantartásáról a dietetikus gondoskodik. Az élelmezés naponta több mint 50 féle diétával dolgozik, melyek alkalmazását az egyéni tálcás tálalási rendszer és a diétajelölésekhez kialakított színkódolásos módszer teszi lehetővé.

A modern informatikai program lehetővé teszi, hogy az egyes osztályokról a nővérek a betegek kórházi felvételét követően azonnal megrendelhessék a szükséges étrendet.

Az alkalmazott diétákon felül az egyedi betegek speciális igényeit is maximálisan próbáljuk figyelembe venni és a megfelelő táplálás érdekében személyre szabott diétás tanácsadásban részesíteni. Emellett a dietetikus egyéni és csoportos diétás oktatást is végez az osztályos igényeknek megfelelően, minden diétára vonatkoztatva.

Az élelmezési osztályvezető és a dietetikus által összeállított étlapon előre, A és B menüből választhatnak a dolgozók és a külső igénybe vevők. Mind a betegek, mind a dolgozók étlapjának elkészítésénél előtérbe kerül a többség igénye és az idényjelleg. Igyekszünk minél változatosabbá tenni az étlapokat új ételféleségek bevezetésével, emellett rendszeresen szerepel étlapjainkon idényszerű friss gyümölcs, vagy valamilyen édesség.

Rendszeresen végzünk elégedettségi vizsgálatokat mind a betegek, mind a dolgozók körében, melyek eredményei fejlesztési tevékenységünk alapját képezik.

Az élelmezési osztály tevékenysége során kiemelten figyel az élelmezésbiztonsági szabályok betartására, ezért az ISO 9001: 2008 szabványnak és a HACCP élőírásainak megfelelően működik.

Élelmezési osztály

Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Siófoki Kórház-Rendelőintézet

Küldjön nekünk üzenetet!




Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT