Élelmezési osztály

 
Az Élelmezési Osztály az intézet betegei, munkatársai, és meghatározott körön belül a vendégek számára biztosítja a napi 320-380 adag étel elkészítését.

Megbízott élelmezési osztályvezető: Dobosné Enzsöly Julianna
Dietetikus: Joóné Horváth Valéria

Az ételkészítések során törekszünk a változatos, ellenőrzött alapanyagokból, megfelelő konyhatechnológiai eljárásokkal készült ételek előállítására.

A készétel minőségét tálalás előtt az élelmezési osztályvezető és a dietetikus kóstolással ellenőrzi és a tálalás az Ő jóváhagyásukkal történik.

Az étkeztetési tevékenység saját központi főzőkonyhás rendszerű.
A betegétkeztetéshez nagyrészt különböző diétás ételek alkalmazása szükséges, melyek összetételéről és a receptek állandó karbantartásáról a dietetikus gondoskodik. Az élelmezés naponta több mint 50 féle diétával dolgozik, melyek alkalmazását az egyéni tálcás tálalási rendszer és a diétajelölésekhez kialakított színkódolásos módszer teszi lehetővé.

A modern informatikai program lehetővé teszi, hogy az egyes osztályokról a nővérek a betegek kórházi felvételét követően azonnal megrendelhessék a szükséges étrendet.

Az alkalmazott diétákon felül az egyedi betegek speciális igényeit is maximálisan próbáljuk figyelembe venni és a megfelelő táplálás érdekében személyre szabott diétás tanácsadásban részesíteni. Emellett a dietetikus egyéni és csoportos diétás oktatást is végez az osztályos igényeknek megfelelően, minden diétára vonatkoztatva.

Az élelmezési osztályvezető és a dietetikus által összeállított étlapon előre, A és B menüből választhatnak a dolgozók és a külső igénybe vevők. Mind a betegek, mind a dolgozók étlapjának elkészítésénél előtérbe kerül a többség igénye és az idényjelleg. Igyekszünk minél változatosabbá tenni az étlapokat új ételféleségek bevezetésével, emellett rendszeresen szerepel étlapjainkon idényszerű friss gyümölcs, vagy valamilyen édesség.

Rendszeresen végzünk elégedettségi vizsgálatokat mind a betegek, mind a dolgozók körében, melyek eredményei fejlesztési tevékenységünk alapját képezik.

Az élelmezési osztály tevékenysége során kiemelten figyel az élelmezésbiztonsági szabályok betartására, ezért az ISO 9001: 2008 szabványnak és a HACCP élőírásainak megfelelően működik.

Élelmezési osztály

Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Siófoki Kórház-Rendelőintézet

Küldjön nekünk üzenetet!




Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

Hírek

 

Ortopédiai szakrendelés elmarad
  2018. 05. 28. 08.28


 

50 éves a Siófoki Kórház-Rendelőintézet
  2018. 04. 09. 16.36


 

Tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2018. 04. 09. 16.31


 

Látogatási tilalom feloldva
  2018. 03. 14. 09.18


 

Tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2018. 02. 26. 13.35


 

Ortopédia
  2018. 02. 26. 09.08


 

Megújult a csecsemő részleg
  2018. 02. 16. 14.10


 

Látogatási tilalom
  2018. 02. 14. 17.16


 

Közlemény
  2018. 02. 03. 16.49


 

Tüdőgyógyászati szakrendelés szünetel
  2018. 01. 15. 12.57