Az Élelmezési Osztály az intézet betegei, munkatársai, és meghatározott körön belül a vendégek számára biztosítja a napi 320-380 adag étel elkészítését.

Megbízott élelmezési osztályvezető: Joóné Horváth Valéria
Dietetikusok: Németh Ágnes, Dr. Oczelláné Kis Rabota Márta, Nagy Borbála

Az ételkészítések során törekszünk a változatos, ellenőrzött alapanyagokból, megfelelő konyhatechnológiai eljárásokkal készült ételek előállítására.

A készétel minőségét tálalás előtt az élelmezési osztályvezető és a dietetikus kóstolással ellenőrzi és a tálalás az Ő jóváhagyásukkal történik.

Az étkeztetési tevékenység saját központi főzőkonyhás rendszerű.
A betegétkeztetéshez nagyrészt különböző diétás ételek alkalmazása szükséges, melyek összetételéről és a receptek állandó karbantartásáról a dietetikus gondoskodik. Az élelmezés naponta több mint 50 féle diétával dolgozik, melyek alkalmazását az egyéni tálcás tálalási rendszer és a diétajelölésekhez kialakított színkódolásos módszer teszi lehetővé.

A modern informatikai program lehetővé teszi, hogy az egyes osztályokról a nővérek a betegek kórházi felvételét követően azonnal megrendelhessék a szükséges étrendet.

Az alkalmazott diétákon felül az egyedi betegek speciális igényeit is maximálisan próbáljuk figyelembe venni és a megfelelő táplálás érdekében személyre szabott diétás tanácsadásban részesíteni. Emellett a dietetikus egyéni és csoportos diétás oktatást is végez az osztályos igényeknek megfelelően, minden diétára vonatkoztatva.

Az élelmezési osztályvezető és a dietetikus által összeállított étlapon előre, A és B menüből választhatnak a dolgozók és a külső igénybe vevők. Mind a betegek, mind a dolgozók étlapjának elkészítésénél előtérbe kerül a többség igénye és az idényjelleg. Igyekszünk minél változatosabbá tenni az étlapokat új ételféleségek bevezetésével, emellett rendszeresen szerepel étlapjainkon idényszerű friss gyümölcs, vagy valamilyen édesség.

Rendszeresen végzünk elégedettségi vizsgálatokat mind a betegek, mind a dolgozók körében, melyek eredményei fejlesztési tevékenységünk alapját képezik.

Az élelmezési osztály tevékenysége során kiemelten figyel az élelmezésbiztonsági szabályok betartására, ezért az ISO 9001: 2008 szabványnak és a HACCP élőírásainak megfelelően működik.

Élelmezési osztály

Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Siófoki Kórház-Rendelőintézet


Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

Hírek

 

Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR)
  2024. 09. 09. 08.07


 

MAMMOGRÁFIÁS vizsgálat
  2024. 07. 22. 09.00


 

SMA szűrővizsgálat
  2024. 06. 04. 13.24


 

Belgyógyászat szakrendelés áthelyezése
  2024. 03. 08. 08.30


 

Járóbeteg Irányítás
  2024. 02. 29. 12.41


 

Betegfelvételi iroda
  2024. 02. 01. 09.08


 

Látogatási tilalom feloldása
  2024. 01. 17. 11.58


 

Gyászjelentés
  2024. 01. 04. 14.51


 

Elismerő Oklevél
  2023. 12. 07. 14.11


 

A tüdőgondozóban a szakrendelés szünetel!
  2023. 12. 01. 11.59