A Siófoki Rendőrkapitányság rendőrei számára tartottak alapszintű újraélesztő és elsősegélynyújtó tanfolyamot a Siófoki Kórházban.
A Siófoki Kórház kezdeményezése által 30 közterületeken szolgálatot teljesítő rendőr sajátíthatja el a szakszerű elsősegélynyújtás alapjait.
- Ezúton is szeretném megköszönni a Siófoki Kórház meghívását az újraélesztési tanfolyamra, amelyen a helyszínen való életmentő elsősegélynyújtásból elméleti és gyakorlati képzést egyaránt kapnak rendőr kollégáim– mondta Király Richárd alezredes, Siófok város rendőrkapitánya. - Elsősorban közterületeken szolgálatot teljesítő járőrök, helyszínelők és nyomozók vesznek részt a képzésen, hiszen ők azok, akik munkájuk során bármikor találkozhatnak ezzel a jelenséggel. Kollégáim idén már két esetben mentettek életet, egyszer a Volán buszpályaudvaron, egyszer pedig a Rendőrkapitányság épületében történt rosszullét esetében. Mindkét esetben szakszerű ellátással sikeresen visszahozták az életbe a szenvedő betegeket, így a mentők életben tudták őket kórházba szállítani. Éppen ezek az események kényszerítik ki azt, hogy feltámadt az érdeklődés is a rendőr kollégákban. Bízunk benne, hogy jövőre megismételhetjük, ugyanis ez egy olyanfajta ismeret, amelyet érdemes felújítani, évenként megismételni. Mindig vannak újabb módszerek, újabb ismeretek, amelyeket érdemes beépíteni pontosan azért, hogy a helyszíni életmentésnél ne az elsősegélynyújtás ismeretének hiányán múljon az emberek élete – nyilatkozta a rendőrkapitány.
 
A Siófoki Kórház munkatársa, a Magyar Újraélesztési Társaság elnöke Dr. Kiss Domonkos által tartott képzésen két alkalommal, 15 fős csoportra bontva vehetnek részt a helyi szolgálati állomány rendőrei.  
- A siófoki rendőrség állományának tartott alapszintű újraélesztő tanfolyamot két részre választottuk, mivel az állomány egyszerre nem tud jelen lenni. A rövid elméleti alapképzést a gyakorlat elsajátítása követi, amelynek során a rendőrök megtanulják, hogyan tudják helyesen, eszköz nélkül megkezdeni az újraélesztést. Jövőre természetesen tervezzük a folytatást, illetve ha a város bármely intézményénél felmerülne ennek igénye, számukra is szívesen megszervezzük a tanfolyamot – mondta Dr. Nagy Gábor, a Siófoki Kórház Rendelőintézet orvosigazgatója.

Forrás: Siófoki Hírek

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső