Az idei évben július 3-án került megrendezésre Semmelweis Ignác - az anyák megmentője - Napi ünnepség a Siófoki kórházban, mely alkalomból beszédet mondott Dr. Inczeffy István főigazgató, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Dr. Balázs Árpád Siófok Város polgármestere, valamint Dr. Oláh Vilmos főorvos. A beszédek után elismerő oklevelek, főigazgatói dícséretek, Adjunktusi kinevezések, és Semmelweis emlékérmek kerültek átadásra.

"Semelweis munkássága példaértékű mindenki számára, az itt dolgozók büszkék lehetnek önmagukra, ugyanis a beteg és elesett embertársaik megsegítéséért dolgoznak. Az intézményben tapasztalható dolgozók közötti összefogás pedig példaértékű." - kezdte beszédét Dr. Inczeffy István, majd tájékoztatta az összegyűlteket, hogy folytatódik az intézmény három milliárdos fejlesztése. Köszönetet mondott Witzmann Mihálynak a projekt előmozdítása érdekében tett munkájáért. Ezt követően a megvalósult és a jövőbeli fejlesztésekről beszélt a főigazgató úr: "Megtörtént a gyermekambulencia felújítása, melynek átadására is nemsokára sor kerül, befejeződött a porta és a mellette lévő épületrész felújítása, bérbeadása, ahol egy bank - dolgozói csomaggal, a dolgozók munkaidejéhez igazodó nyitva tartással - fog  működni. A villamosvezetékek felújítása folyamatban van, éttermünk mennyezete megszépült, a liftek felújítása befejeződött. A mobilszerződések átírása folyamatban van, melynek köszönhetően a dolgozók jobb feltételekhez jutnak. Valamennyi osztályon eszköz-műszerbeszerzések történtek. A kórházban biztonsági szolgálat működik és megerősítettük a sürgősségi ellátást is, valamint a bizottságok is megkezdték működésüket. A szakmai ellátás palettája kiszélesedett - megemlíteném a laporoscopia térnyerését, incontinencia ambulanciát, 4D ultrahangot, gyermektüdőgyógyászatot, nephrológiát, cardiológiát, gastroenterológia biztosítását, endokrinológust, sporttraumatológus elérhetőségét, együttműködést a kaposvári kórházzal és a pécsi egyetemmel. Külső szakemberek foglalkoztatása létfontosságú számunkra, különösen a nyári hónapokban. Controlling-alapkövek letétele elkezdődött, belső ellenőrt foglalkoztatunk. Weblapunk megújult, az előjegyzési rendszer kiépítése folyamatban van. Gyógyszertárunkban gyógyászati segédeszközök árusítását is elkezdtük. A klimatizálás biztosítása érdekében már tárgyalásban állunk a Termofokkal, élelmezési alapanyag beszerzésünkkel spórolni tudtunk az előző évhez képest. Szabályzatainkat, szerződéseinket felülvizsgáltuk, fenntartónkkal továbbra is zökkenőmentes a kapcsolatunk."

Witzmann Mihály köszöntötte a dolgozókat, majd háláját fejezte ki a kórház munkatársai felé, mert ők azok, akik nap mint nap azért tesznek, hogy segítsenek a gyógyulni kívánó embertársaikon. Az országgyűlési képviselő szerint az egészségügy jó útra lépett, példaként említette az elindított bérrendezési programot, az orvoselvándorlás megállítását, új gépjárművek beszerzését, valamint a több tízmilliárdos intézményi felújításokat megyeszerte. Kiemelte, hogy mindezek ellenére még mindig nem tartunk ott ahol szeretnénk, de legalább pozitív előrelépések történtek. Végezetül pedig reményét fejezte ki, hogy a jövő évi Semmelweis napon már az újonnan elkészült épületet is ünnepelhetik majd.

Dr. Balázs Árpád felhívta a figyelmet, hogy minden szakmában fontos az önbecsülés, nem kivétel ez alól az egészségügy sem. Az eredményekért és a fejlesztésekért mindig meg kell küzdeni, példaértékűnek nevezte az intézmény vezetőségének a munkáját. A polgármester úr elmondta, hogy a Semmelweis napi ünnepségen mindig szívesen vesz részt, mert ilyenkor tiszteletüket fejezhetik ki az egészségügyi dolgozók munkája iránt.

Végezetül az elmúlt évekhez hasonlóan Dr. Oláh Vilmos főorvos úr ismertette gondolatait Semmelweis Ignác tevékenységéről, életútjáról.

A beszédeket követően az alábbi elismerések kerültek átadásra:

MESZK elismerő oklevelet kapott Johanné Hosek Gabriella.

Kitűnő, jeles tanulmányi eredményéért Balázs Tímea, Beliczkyné Szalai Krisztina, Berkesné Szili Gabriella, Briski Andrea, Farkas Márta, Földvári Klaudia, Horváth Kamilla Katalin, Knobloch Csilla, Récsei Noémi, Teplánné Kadlicskó Ibolya, és Verbovszki Judit részesült elismerésben.

Adjunktusi kinevezést vett át Dr. Arany Zoltán,  Dr. Diószeghy Péter, Dr. Kiss Domokos Pál, valamint Dr. Vass Melánia.

Semmelweis emlékérmet Dr. Safar Ahmed, Prof. Dr. Simon Kornél kapott.

 

Képek

IMG_3680IMG_3678IMG_3668IMG_3666IMG_3664IMG_3663IMG_3661IMG_3743IMG_3741IMG_3738IMG_3734IMG_3728IMG_3727IMG_3723IMG_3720IMG_3709IMG_3698IMG_3692IMG_3746IMG_3747IMG_3753IMG_3754IMG_3757IMG_3758IMG_3761IMG_3762IMG_3764IMG_3766IMG_3767IMG_3768

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső