a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben elrendelt, betegellátást érintő rendkívüli intézkedésekről

2020. március 16. napjától a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben az elektív ellátások (fekvő, egynapos szakellátás) a  jelenlegi, Magyarországon is fennálló járványügyi helyzetre tekintettel halasztásra kerülnek.

A sürgős esetek és a súlyos egészségkárosodás veszélye miatt nem halasztható betegségek ellátása folyamatos. 

A járóbeteg ellátás vonatkozásában kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodás veszélyét jelentő esetek ellátása történik, ezért minden egyéb járóbeteg ellátás a kihirdetett veszélyhelyzet végéig felfüggesztésre kerül. Ez vonatkozik valamennyi szakrendelőnkre is. Értelemszerűen, ha valaki időponttal rendelkezik pld. kontrollvizsgálatra, a későbbiekben, amikor már megszűnt a járványügyi veszélyhelyzet, új időpontot fog kapni. 

Az előjegyzett betegek értesítésre kerülnek. 

Vérvételre és laborvizsgálatra, radiológiai vizsgálatra csak sürgős, tartós egészségkárosodást okozó betegség ellátása esetében van lehetőség.

Szüneteltetésre kerülnek a szűrések, a kontroll vizsgálatok, az elektív kivizsgálások és a gondozás. Kivételt képez az állapotromlás és az orvosi beavatkozás szüksége.

Kérjük betegeinket, akik kontrollvizsgálat céljából, vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt keresnék fel rendeléseinek, halasszák el látogatásukat, tekintettel arra, hogy a kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódóan módosított 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosítása alapján emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Ugyanezen naptól a leletkiadás intézményünkben szünetel, azok elérhetők az EESZT felületen.

Valamennyi akut, sürgősségi ellátást igénylő esetben a kórház sürgősségi osztályát kell felkeresni. Koronavírus gyanúval érkező beteget, a kivizsgálások idejére elkülönítjük.

A sürgősségi ellátás eldöntése az osztályvezető főorvos szakmai döntési kompetenciája és felelőssége.

Látogatási engedélyt a legindokoltabb esetekben, minden tekintetben tünetmentes hozzátartozónak ad ki a kórház. A látogatást engedélyező hozzájárulást a Főigazgató és az Orvosigazgató adja és az tekintettel a járványügyi helyzetre bármikor indoklás nélkül visszavonható.

Kórházunk dolgozóinak nevében kérem megértésüket és együttműködésüket.

Siófok, 2020. március 16.

 

Dr. Inczeffy István

főigazgató

 

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső