Elkészült az egészségügy finanszírozásának átalakítási terve, és várhatóan a kormány hamarosan jóvá is hagyja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön egy kaposvári szakmai konferencián.
Zombor Gábor a tervezett új finanszírozásról azt mondta: "új dimenziót tud adni a kórházak működésének, a kórházi vezetőknek és az egészségügyi ellátás rendezésének". Az államtitkár azt ígérte, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy újabb források kerüljenek be a rendszerbe.

"az egészségügyi fejlesztések tekintetében Somogy megye példaértékű."

Zombor Gábor a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezte egészségügyi napok résztvevőit köszöntve hangsúlyozta: az egészségügyi fejlesztések tekintetében Somogy megye példaértékű. Az előző uniós ciklusban több mint 23 milliárd forint értékű fejlesztés indult el vagy valósult meg - ebből Kaposváron 16-17 milliárdos -, ez egy ágazat fejlesztésben rendkívüli teljesítmény - mondta az államtitkár. Közölte: szeptember elsejével aláírta a Kaposvári Egyetem PET (pozitron emissziós tomográfia) centrumának működéséhez szükséges finanszírozásról szóló szerződést.

A tavasszal átadott világszínvonalú, az országban egyedülálló berendezésekkel felszerelt, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházzal szorosan együttműködő képalkotó diagnosztikai központ működéséhez - az átadáskor elhangzottak szerint - szükség van az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozására, ez kezdetben évi 2500 beteg esetében 500 millió forint.

A megye egészségügyi ellátásában dolgozók konferenciáját az idén 52. alkalommal rendezték meg. A kétnapos programon több mint 250-en - az alapellátásban, járóbeteg-ellátásban, városi kórházakban, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában és a Kaposi Mór Oktató Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók - vesznek részt.

A konferencián, amelynek célja az egyes egészségügyi szolgáltatók munkájának megismerése és a tapasztalatok cseréje, több mint 60 előadást, valamint szakmai bemutatókat tartanak. A kardiovaszkuláris betegségek, a sürgősségi és az onkológiai ellátás mellett kiemelten foglalkoznak a prevencióval, továbbá az innovatív eljárások bevezetésével.

Forrás

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső