Ma délelőtt adták át a Siófoki Kórház megújult gyermekambulanciáját. A 25 millió forintból megvalósított fejlesztés révén az eddigi alapterület és a rendelők száma is a kétszeresére nőtt, továbbá megtörtént a részleg akadálymentesítése is.
Az átadóünnepségen dr. Inczeffy István főigazgató kiemelte, hogy „a gyermekellátásnak a hatékonyság mellett elsősorban szülő- és gyermekcentrikusnak kell lennie, és ehhez komfortos és európai normáknak megfelelő környezetet kell biztosítani. Mi ezeknek az elvárásoknak próbáltunk megfelelni, amikor eldöntöttük, hogy átépítjük és átalakítjuk a gyermekambulanciánkat, lehetőséget adva a szakmának, a szakembereknek, hogy tudásukat jobb körülmények között kamatoztassák.”
Dr. Török Krisztina a GYEMSZI főigazgatója örömét fejezte ki a felújított gyermekambulancia átadásával kapcsolatosan, hiszen az az egyik legfontosabb korosztály, a gyermekek gyógyítását szolgálja majd. A főigazgató asszony köszönetét fejezte ki a kórházi dolgozóknak, a helyi önkormányzatnak, valamint Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek a kórházért tett eddigi munkájukért.
„A fejlesztés rendkívül indokolt volt, hiszen az intézmény kötelező ellátási területéhez 40 település tartozik, és csak a tavalyi esztendőben több mint ötezer esetet regisztráltak a kórház gyermekambulancia részlegén.” – fogalmazott Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, aki példaértékűnek nevezte a siófoki gyermekambulancia megújulását, hiszen nem csupán egy egészségügyi fejlesztés jött létre, hanem a jövő nemzedéke - a gyermekek - érdekében történő beruházás valósult meg. „Ha pedig gyermekeinkért teszünk valamit, akkor a saját jövőnkért is dolgozunk.” – fogalmazott a képviselő, majd emlékeztetett arra, hogy 2010-ben széles körű megújulás kezdődött az egészségügyben: „2010 előtt sorozatos intézménybezárások, csődközeli állapot, kudarcos kórházprivatizációk és tömeges elbocsátások jellemezték a magyar egészségügyet. Ezzel szemben az utóbbi években jelentős előrelépések történtek az intézmények fenntartásában, működtetésében, az infrastrukturális fejlesztések és az egészségügyi bérek tekintetében egyaránt.”
„Az utóbbi egy évben a Siófoki Kórház is a jelentős sikereket tudott felmutatni, hiszen közös erőfeszítéssel sikerült újraindítani a 3 milliárdos kórházfejlesztést, hamarosan egy 150 millió forintos energetikai fejlesztés indulhat, országosan is ismert és elismert szakemberek érkeztek az intézménybe és most már a gyermekambulancia is modern körülmények között fogadhatja a gyógyulni vágyókat.” – zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.
Balázs Árpád polgármester a kórház állami fenntartásával kapcsolatosan elmondta: „Előnyös volt az átalakítás, ugyanis így már nem csak egy felelőse van az intézménynek.” Kiemelte, hogy „az önkormányzat továbbra sem hátrált ki az intézmény mögül, és felelősnek tartja magát a kórházzal kapcsolatban.” Hangsúlyozta, hogy az intézményfenntartó nem csak a kórház gazdálkodásával, hanem annak fejlesztésével is foglalkozik. A gyermekambulancia átadását egy széleskörű összefogás eredményének nevezte, ahol a civil szféra, az állam, az intézmény, közösen tettek azért, hogy jobb ellátásban részesülhessenek a betegek. Reményét fejezte ki, hogy a betegek kellemesebb környezetben, és gyorsabb ellátásban részesülnek a korábbiaknál. Emlékeztetett rá, hogy a betegek ellátásában az orvos a legfontosabb, ők csak a körülmények javításában tudtak segítséget nyújtani.
Köszöntő gondolatai végén beszámolt arról is, hogy a korábbiakban lakossági kezdeményezésre két jótékonysági akció is indult Siófokon, az eddigi adományokból a tüdőbeteg gyermekek vizsgálatát könnyítő gép, valamint gyógyszeradagoló beszerzésére kerülhetett sor.   

Képek

IMG_4248IMG_4249IMG_4250IMG_4251IMG_4253IMG_4255IMG_4257IMG_4258IMG_4261IMG_4265IMG_4270IMG_4274IMG_4276IMG_4277

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső