Nemcsak a testi, hanem a lelki felépülés, azaz az ember teljes gyógyulásának szolgálatába helyezték a siófoki kórházban kialakított ökumenikus kápolnát, amit csütörtökön szenteltek fel egyházi méltóságok.
A szentélyben tartott ünnepségen Inczeffy István, a kórház főigazgatója azt mondta, hogy régi álma valósult meg a gyógyintézménynek a kápolna elkészültével. – Meggyőződéssel valljuk, hogy a vallás, a hit ereje nélkül szolgáltatásunk hiányos maradna. A mindennapi munkánk során tapasztaltak alapján állítjuk, hogy aki bízik a felépülésében és lelki egyensúlyát megtalálja a megpróbáltatások során, gyorsabban és nagyobb bizonyossággal gyógyul – fogalmazott a főigazgató.

A hit és gyógyulás összefüggéseiről beszélt Simon Kornél professzor is, aki szerint az idősek valamint a betegek akárcsak a templomokban, úgy a kórházakban is testi gyógyulást és lelki vigaszt várnak. A reményhez kell az istenhit, ezért van szükség kápolnára egy kórházban.

A szentély kialakításának ötlete, Nagy Gábortól, a siófoki kórház orvosigazgatójától származik, aki a helyi egyházközségeket is megkereste a tervvel. A közösségek többek között bálokban gyűjtöttek adományokat a hívektől, és a siófoki önkormányzat 9 millió forintos támogatása is hozzájárult ahhoz, hogy elkészüljön a kápolna. A tervezést és a kivitelezést jó szándékú helyi építészek és szakemberek támogatták, míg az oltárképként szolgáló gobelineket Sólyom Irén textilművész adományozta.

Forrás: sonline.hu

Képek

DSC9545resizeDSC9551resizeDSC9552resizeDSC9555resizeDSC9566resizeDSC9586resizeDSC9589resizeDSC9593resizeDSC9601resizeDSC9606resizeDSC9609resizeDSC9613resizeDSC9614resizeDSC9625resizeDSC9627resizeDSC9631resize

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső