Átfogó fejlesztés Siófok Város Kórház- Rendelőintézetében a fenntartható, magas technológiai színvonalú ellátási környezet megteremtésére és Sürgősségi Centrum kialakítása

 
Új, több mint 1100 négyzetméteres sürgősségi osztály, központi műtő és sterilizáló épül a Siófoki kórházban. A kórházfejlesztés újabb ütemének részeként a jelenleg a szétszabdalt diagnosztikai és terápiai egységek helyett a meglévő épületen belül komplex ellátási tömb jön létre, ahol az egységek a központi közlekedőmagra fűzötten kapcsolódnak egymáshoz és a fekvőbeteg osztályokhoz, így rövidebb lesz a betegút. A hárommilliárd forintos beruházás része egy helikopter leszállópálya létesítése is, de új műszerekkel, eszközökkel is gazdagodik az intézmény.
Elkezdődhet a Siófoki kórházfejlesztés újabb üteme, amelynek eredményeként a betegeket magas színvonalú, költség-hatékony, a kor technológiai színvonalának megfelelő, modern intézmény fogadja. A hárommilliárdos beruházás forrását Európai Uniós támogatások biztosítják. Az „Átfogó fejlesztés Siófok Város Kórház- Rendelőintézetében a fenntartható, magas technológiai színvonalú ellátási környezet megteremtésére” kiírt pályázaton 2.403.598.893 forint uniós forrást ítélt meg a nemzeti Fejlesztési Ügynökség az önkormányzatnak. A Siófok Város Kórház- Rendelőintézet Sürgősségi Centrum kialakítása” elnevezésű projekt megvalósítására 618 530.269 forint fordítható szintén uniós forrásból.
A megvalósuló új sürgősségi osztály, illetve a struktúraváltoztatást támogató fejlesztés az itt élők esélyegyenlőségének biztosítása mellett azért is fontos a Balaton parti városban, mert a nyári üdülési szezonban megsokszorozódik a tó partján időlegesen tartózkodó hazai és külföldi vendégek száma.
A több mint hárommilliárd forintos beruházás részeként megvalósul az egykapus betegfogadási rendszer, azaz a betegek egy ponton lépnek be az ellátási rendszerbe, így egyszerűbbé és gyorsabbá válik a kivizsgálás, valamint a végleges ellátáshoz jutás.
A betegeket 1154 m2 területű új sürgősségi osztály fogadja, központi műtő és sterilizáló épül. A beruházás része egy helikopter leszállópálya létesítése. A jelenleg decentralizáltan elhelyezkedő, vertikálisan is szétszabdalt diagnosztikai és terápiai egységek helyett a meglévő épületen belül létrejön egy komplex ellátási tömb, ahol az egységek a fekvőbeteg osztályokhoz funkcionálisan előnyösebben és rövidebb betegúttal, a központi közlekedőmagra fűzötten, elérhetőbben kapcsolódnak.
A projekt eszközbeszerzéseket is lehetővé tesz, így közel 1 milliárd forint értékben egyebek között új képalkotó diagnosztikai berendezésekkel, műtéti területhez kapcsolódó eszközökkel gyarapodik a kórház műszerparkja.
A Dél-dunántúli régió súlyponti intézményének ötven kilométeres körzetben nem található kórház, így a beruházás szükségszerű fejlesztési igényként merült fel.

Képek


Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső

További lehetőségek