Tisztelt Betegeink!
Tisztelt Hozzátartozók!

Értesítem Önöket, hogy a koronavírus megbetegedések számának emelkedéséből adódóan, a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben is fogadjuk a COVID fertőzött betegeket.
A COVID betegek esetében a járóbeteg ellátás továbbra is a Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik, ezért elsődleges jelentkezésük kérjük, ott történjen.
A COVID-19 betegek ellátása érdekében elkülönített kórházi kapacitásaink mellett a fertőzéssel nem érintett betegek ellátását is biztosítjuk, vagyis a sürgős szükséget szenvedők, a tumoros betegek kezelése a megszokott rendben történik, egészségkárosodást nem szenvedhetnek betegeink.
Továbbra is tilos a látogatás intézményünkben. A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében kötelező a maszkviselés, az előjegyzés és a testhőmérséklet mérése, illetve a kézfertőtlenítés a belépési pontokon.
A bevezetett védelmi intézkedések és az elektív egészségügyi beavatkozások elhalasztásáról szóló - miniszteri - utasítás azt a célt szolgálja, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén is minden koronavírusos beteget el tudjanak látni a kórházak. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, folyamatosan alkalmazkodunk a járványügyi helyzet okozta kihívásokhoz.
Van elég szakember: az elektív beavatkozások elhalasztásáról szóló korábban kiadott rendelkezésnek köszönhetően a felszabaduló orvosokkal és szakasszisztensekkel kiegészülő Covid-osztályok képesek lesznek ellátni a növekvő számú, ellátásra szoruló betegeket.
Intézményünk mindent megtesz, hogy a pácienseinkről információt kérő hozzátartozók tájékoztatást kapjanak.
Az orvosok, szakdolgozók védőfelszerelésben dolgoznak, emiatt a telefonos elérhetőségük korlátozott. Annak érdekében, hogy a hozzátartozó a betegről a szükséges tájékoztatást megkapja, a kórház munkatársa a betegazonosítás (név, születési időpont, lakcím) és a visszahívandó telefonszám egyeztetését követően, telefonon (munkanapokon 12.00 órától 15.00 óráig) hívja fel a hozzátartozót, és felvilágosítást nyújt a kezelt beteg állapotáról.
Egy betegről csak egy hozzátartozónak – akit a beteg a betegdokumentációban megjelölt, mint tájékoztatandó személyt – van módunkban telefonos információt adni.
Hozzátartozók a betegeiknek az alábbiak szerint tudnak csomagot küldeni.
A csomag tartalmazhat általános ruházati, tisztálkodási és használati eszközöket.
Egyedi gyógyszert, táplálék kiegészítőt, vitamint a csomag tartalmazhat.
ÉTELT és ITALT NEM lehet sem a csomagban, sem külön elhelyezni, behozni.
A csomagot lezárva, a beteg adataival ellátva (név, osztály, kórterem) a főbejárat portáján napközben lehet leadni 07.00-10.00 óráig és 15.00-17.00 óráig, a csomag még aznap felkerül a betegellátó osztályra.
A csomag elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem tudunk vállalni, lehetőség szerint ezt a csomag ne tartalmazzon.
A csomag átvételekor átvételi elismervényt nem adunk.
Járó- és fekvőbetegellátó szervezeti egységeink elérhetőségéről az   itt letölthető táblázatból tájékozódhatnak.
Dolgozóink nevében köszönjük együttműködésüket. Törekszünk arra, hogy az ellátással kapcsolatos információkat folyamatosan megosszuk Önökkel, ezért kérjük, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, és a kórház holnapját kövessék nyomon.

Tisztelettel:

Dr. Inczeffy István
főigazgató

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső