A Siófoki-Kórház Rendelőintézet 2018-ban támogatási kérelmet nyújtott be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részére a CSBSZ 2018 pályázati kiírás keretében, a Kórházban működő újszülött és gyermekágyas részleg családbarát fejlesztése tárgyában.
A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma 56,229 millió Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesítette. 
Az ÁEEK/39844-1/2019 azonosítószámú, „Családbarát újszülött ellátás fejlesztése a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben” című projekt célja a helyi társadalmi és szakmai igények figyelembe vételére alapozva a Kórházban található újszülött és gyermekágyas részleg családbarát irányú fejlesztése. 
Az infrastrukturális fejlesztés 2019. évben valósul meg és két részre irányult. 
A sikeres közbeszerzési eljárást követően, az építészeti felújítás keretében (bruttó 41,01 millió Ft) megújítottuk a Kórház teljes újszülött és gyermekágyas részlegét: családi szobát és látogatói („apás”) szobát alakítottunk ki, ahol édesanya-édesapa-újszülött a kórházi tartózkodás alatt is együtt maradhatnak, ezzel is erősítve a család kialakulását, a szülői szerepek erősítését. Ezen túl az újszülött és gyermekágyas osztályon császáros őrzőt alakítottunk ki, így egyszerre observálható az anya és a baba, a megfigyelés ideje alatt nincsenek elkülönítve egymástól. Megtörtént a vizesblokkok kialakítása és a meglévők felújítása, padozat cseréje, korszerűsítették a központi megfigyelő és elkülönítő helyiségeket, továbbá a kezelő helyiséget. 
A minőségi ellátást szolgáló új, modern orvosi eszközök, műszerek beszerzése történt, többek között nagy értékű inkubátorok, kékfény lámpák, CTG berendezés, és egyéb, az újszülött ellátáshoz kapcsolódó eszközök. A működéshez kapcsolódóan bútorok beszerzése valósult meg, amelyek egy része a kórtermekbe került, más része a családbarát helyiségek berendezésére szolgál. 
A térségben és a Siófok városban is egyedülálló fejlesztés eredményeként egy teljes kórházi részleg újult meg. Javultak az egészségügyi dolgozók és orvosok munkakörülményei, a betegbiztonság szintje, amely növel Kórházunkba vetett bizalmat. 
A projekt 2019. decemberében zárult. A szakmai utómunkálatokat követően 2020-ban már a megújult újszülött és gyermekágyas részleg várja a látogatókat.
További információ a http://www.siokorhaz.hu honlapon érhető el.

További információ kérhető:

Dr. Magyarosi Viola
operatív igazgató 
Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Mobil: +36 84 /501-700/271 | E-mail: magyarosi@siokorhaz.hu
 

Képek


Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső