Tisztelt Betegek, Hozzátartozók, Szolgáltatásainkat Igénybe Vevők!

A különböző médiafelületeken megjelent kórházi ellátásokkal kapcsolatos álhírekre reagálva, az alábbiakban tájékoztatom Önöket.
A Siófoki Kórház- Rendelőintézet valamennyi munkatársa kivétel nélkül, orvosok, nővérek, asszisztensek, adminisztrátorok, beteghordók, takarítónők, a gazdasági és műszaki területen dolgozók, elhivatottságukról a járványveszély ideje alatt is tanúbizonyságot tettek, mert számunkra a betegek biztonsága, biztonságos ellátása a legfontosabb cél.
A járványveszély ideje alatti felkészülésünk és helytállásunk rendkívüli és a szokásosnál megfeszítettebb munkát követelt a kórház dolgozóitól.
A járványveszélyt követően elővigyázatosan, az érvényben lévő eljárásrendeknek megfelelően igyekeztünk helyt állni és a nyári sürgősségi ellátás által okozott rendkívüli terhelésnek is megfelelni.  A napi betegellátási feladataink mellett egy jól szervezett és irányított betegfogadási és előjegyzési rendszert működtetünk úgy a szakrendeléseken, mint a fekvőbeteg osztályokon.
Kórházunk sajátossága a nyári időszakban jelentősen megnövekvő akut betegforgalom és ezzel párhuzamosan a területi ellátási kötelezettségünkbe tartozó betegek gyógyítása is. Ezen feladatok rendkívüli módon igénybe veszik humán erőforrásainkat, de munkatársaim mindent megtesznek azért, hogy az ellátás zökkenőmentes legyen.
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy bizonyos járványügyi intézkedéseket továbbra is fenn kell tartanunk, szakrendelőkbe csak időpontra lehet érkezni az előjegyzések szigorú betartása mellett. Tesszük mindezt betegeink és dolgozóink biztonsága érdekében.
Az elmúlt napokban, kórházunkban is voltak olyan dolgozók, akiknek a koronavírus tesztje pozitív lett, ezért egyes szakrendelések, mint diabetológia, gyógytorna, fizioterápia, átmenetileg szünetelnek. 
A különböző médiafelületeken megjelent álhírekkel kapcsolatosan pontosítani szeretném, hogy endokrinológiai szakrendelés kórházunkban soha nem működött (a belgyógyászati szakrendelésen átmenetileg dolgozott endokrinológiai szakképesítéssel is rendelkező közreműködő belgyógyász szakorvos, aki már nem dolgozik intézményünkben), az érsebészeti betegek ellátása a sebészeti szakrendelésen történik. A laborvizsgálatokra történő előjegyzési időt lehetőségeinkhez mérten igyekszünk csökkenteni.
Mindenkit biztosíthatok arról, hogy az intézmény dolgozói tisztességgel, empátiával és már többször bizonyított hivatástudattal látják el feladataikat.
Eredményes munkánkhoz betegeink és hozzátartozóik együttműködését, továbbá az eljárásrendek betartását kérjük.
Ezúton kérem tisztelettel az álhír terjesztőket, hogy ne folytassák ezen tevékenységüket és általa ne csorbítsák az intézmény jó hírnevét.


Siófok, 2020. augusztus 10.


Dr. Inczeffy István
főigazgató

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső