Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.
- Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.
− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.
− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt. 
− Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt. 
− Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!
− Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.
A járvány leküzdésében való közreműködés önkéntes jogviszony keretében, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseivel összhangban, ellenszolgáltatás nélkül történik majd.
Sikeres regisztrációt követően az orvostanhallgatóknak lehetőségük van választani az alábbi preferált területek közül:
− a fertőzés gyanús és fertőzött betegek megfigyelése;
− a középsúlyos fertőzött betegek ellátásában való részvétel;
− a súlyos állapotban lévő fertőzött betegek intenzív ellátásában való részvétel;
− az időskorú betegek otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;
− a fogyatékos embertársaink otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;
− a karanténok valamelyik formájában lévő betegek ellátásában való részvétel;
Lehetséges továbbá a preferált régió kiválasztása is.
Amennyiben már rendelkezik a jelentkező egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges Alapnyilvántartási számát a https://kereso.enkk.hu oldalon tudja szükség esetén megnézni.
 
https://www.facebook.com/egeszseg.okfo/posts/2680655762225235
 

Hozzászólások

 

Keresés

Tájékozódás

Partnerek

EESZT

Közadatkereső